Förbered dig för blindprovning med winetribe
Här kan du läsa om hur du bäst kommer igång med blindprovning av våra provningslådor, hitta artiklar om blindprovning och intressanta fakta om vin. Vi kan inte lova att vi kan göra dig till sommelier på en kväll, men här får du mer inblick i grundläggande vinkunskap och blindprovning.
Lagring av våra viner
Även om viner har en minsta hållbarhetstid på två månader när du får lådan, förvaras vin bäst på en sval plats utan direkt solljus. Om du inte har en vinkyl fungerar ett vanligt kylskåp alldeles utmärkt för förvaring.
Serveringstemperatur
Även om olika druvor och typer av vin har sina egna rekommenderade serveringstemperaturer är det bättre att vinet är för kallt än för varmt, så att det långsamt kan bli varmare i glaset.
- Vitt vin 7-9 grader
- Rött vin 13-15 grader
Syresättning av vin
Du kommer att märka att vissa viner förändras avsevärt när de kommer i kontakt med syre. Prova att smaka på vinet när det precis har hällts upp. Prova igen efter, säg, 10 minuter och smaka hur vinet har utvecklats.